Lakberendezési Tippek

Lakberendezési tippek amik segítenek otthonosabbá tenni a lakásod!

 

Válasszunk elemes ülőgarnitúrát!

Szeretjük, ha van elég hely kényelmesen leülni a nappaliban? Ha van rá mód, hogy több vendéget is fogadjunk? Válasszunk elemes ülőgarnitúrát, amelyben élmény a csevegés és a pihenés!

A nappaliszoba egyik legmeghatározóbb bútora az ülőgarnitúra – mivel valószínűleg nem 1-2 évre vásároljuk, olyan kell hogy legyen, ami nemcsak megjelenésében nyűgöz le bennünket, de kielégít minden igényt is.

Kényelmes az olvasáshoz, tévézéshez, ha kell, bevethetjük ágyként is, és van benne ágyneműtartós rész, melyből hasznos pakolófelület válik. Nem árt, ha tetszés szerint – vagy a szoba lehetőségei szerint – rakosgathatjuk az ülőgarnitúra elemeit: ehhez persze az kell, hogy elemes legyen…!

Az elemes ülőgarnitúra számos előnnyel bír. Olyan bútor, amit valóban úgy alakítunk, ahogy legjobban kihasználható: választhatjuk 3 2 1, vagy 3 1 1 felállásban - azaz, hogy a garnitúránkba háromszemélyes kanapé, kétszemélyes kanapé, egy vagy két fotel tartozik, az szabadon variálható.

Számos gyönyörű modellből választhatunk, amelynek elemeit tetszés szerint rendezhetjük.

Többségük fix kialakítású, de ágymechanikával rendelkezik, ezért a vendég pár napig kényelmesen elalhat rajta. Olyan elemes ülőgarnitúra mellett is dönthetünk azonban, amely fekvőfelületének köszönhetően – és kényelmet fokozó, gerincvédő zónával ellátva – még a mindennapos alvást is megoldja! Nappal mutatós társalgó rész, éjjel pedig kényelmes hálószoba!

Ami a stílust illeti, a klasszikus megjelenésű ülőgarnitúrák szerelmesei kapkodhatják a fejüket, olyan sokféle, elegáns, sőt, dísztűzéses garnitúra áll rendelkezésükre – a hagyományos berendezésű nappalik igazi főszereplői lehetnek! Kárpitozottak, de akár valódi bőr bevonattal is kérhetők - idősek és fiatalok egyaránt odalesznek érte!

A hagyományos stílus kedvelői akár görgős, konzervatív megjelenésű, de élénk, vidám színű garnitúrát is választhatnak, vagy rendhagyó külsejű garnitúrát, kerek fotelekkel és kerekített kanapé karfával.

A modern daraboknak se szeri, se száma: a nappaliban ugyanolyan jól használhatók, mint akár az irodában. Puffal is kiegészíthetjük őket!

Aki a minimált szereti, sem panaszkodhat: számos szögletes vonalvezetésű, letisztult formavilágú modellből választhat! Az ötvenes évek hangulatát idéző, mégis üdítően modern kanapék többsége táskarugós, ami lehetővé teszi, hogy akár mindennapos alvásra is használjuk a kinyitható kanapét - miközben nappal az elemes ülőgarnitúra tökéletesen mutatós vendégfogadó és pihenő alkalmatosság!

Ha egy igazán vagány modellt képzeltünk a nappaliba, akár olyan megjelenésű ülőgarnitúrára is voksolhatunk, ami autósülésre emlékeztet. Persze egy élénkpiros minimál kanapé sem rossz választás… Lássuk a kínálatot!Kapcsolódó cikkek

Kanapé a gyerekszobában

Kanapé a gyerekszobában

Hogy a lurkónak is legyen hol „ejtőzni”
Az ülőgarnitúra tipikus hibái

Az ülőgarnitúra tipikus hibái

Lássuk mik is ezek!
Aludjunk kanapén!

Aludjunk kanapén!

Ha egy igazán profi kanapé kell…
Puff vagy ülőke?

Puff vagy ülőke?

A puff az enyém…!
Dohányzóasztalok üveg asztallappal

Dohányzóasztalok üveg asztallappal

Ha szeretjük az üvegeset…