Lakberendezési Tippek

Lakberendezési tippek amik segítenek otthonosabbá tenni a lakásod!

 

Martindale szám

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy mért van 10-20 ezer forint két szövetfajta között? Hát a tartósságuk miatt.

Ha hosszútávra tervezel kanapét, és kisgyermek is van a családban, akkor tényleg érdemesebb a drágábbra voksolnod. De az 5-10 évvel tovább is bírja...

Ugyanúgy, mint a járólapoknál, csempéknél, ajtópántoknál van egy kopásállóságot jelző adat. Az ülőgarnitúrák szövetét is jellemzi ez az adat.

Ez a szám lenne a Martindale-szám.

Mit mérnek a Marindale-számmal?

A kanapék, azaz ülőfelületeket a beülések számát jelenti. Vagyis, hogy hányszor ülhetsz rá a kanapédra anélkül, hogy az anyag bármiféle elváltozást mutatna. De van, hogy súlyt is helyeznek rá, ha azt akarják, hogy 500 kilóval tényleg elférjenek az emberek.

Egy átlagos szövet 15-25 ezer ráülés körül mozog. Ez nagyjából 3-5 év használatot jelent, természetesen átlagos körülmények között. Ezen az időn túl már számítani lehet az anyag felületi elváltozásaira, legyen az kopás, fakulás, nyúlás.

Minél magasabb ez a szám, annál erősebb és tartósabb lesz ülőfelületünk szövete. Léteznek egészen magas, a valódi bőrnél 2-3x tartósabb anyagok is, amelyek meghaladják a 80-90 ezret!

A legtöbb átlagos bútorszövetnél ez a szám nincs feltüntetve, de minőségi anyagoknál találkozhatsz ezzel a számmal. Remekül kifejezi, hogy a megvásárolt garnitúrát mennyi ideig tudod kiválóan használni!Kapcsolódó cikkek

Író- és számítógépasztal gyermekeknek

Író- és számítógépasztal gyermekeknek

Amin a csemete „dolgozik”…
Fenyőfából kiegészítőt

Fenyőfából kiegészítőt

Egy rakás fenyő a lakásban!
Dohányzóasztalok üveg asztallappal

Dohányzóasztalok üveg asztallappal

Ha szeretjük az üvegeset…
Komód, kisszekrény mindig kell!

Komód, kisszekrény mindig kell!

Pakolni muszáj valahová!
Matracok: kókusz-latex

Matracok: kókusz-latex

Dupla kényeztetés: kókusz plusz latex