Lakberendezési Tippek

Lakberendezési tippek amik segítenek otthonosabbá tenni a lakásod!

 

Kanapé vendégággyal

Nem mindennapos alvásra szánjuk a kanapénkat, ezért akár egy igazán rendhagyó modell is jöhet – de jó lenne, ha olykor a vendégünk tudna hol aludni? Íme az ideális megoldás.

Számos otthonban van elég hely ahhoz, hogy egy franciaágy és egy kanapé is elférjen – a hálószobába mehet a nagy ágy, a nappalit és a többi szobát azonban nyugodtan felszerelhetjük olyan kanapéval, melyen nem a mindennapos alvás a cél, hanem a tévézés, olvasgatás, relaxálás.

Igen sok kanapé szolgál ezzel a jó tulajdonsággal, a különleges modellek is, amelyeket nem állandó alvásra terveztek – vendégágynak azonban valamennyi alkalmas, békésen elalhat rajta a szülő, a rokon vagy a barát.

Ezek a bútordarabok nemcsak a nappali, a hálószoba vagy a gyerekszoba, sőt kifejezetten a vendégszoba kényelmét szolgálhatják.

A kanapé kiváló pihenőhely, éjszakára azonban valóban csak vendégágynak használható: vagy a szivacsos fekvőfelülete, vagy a nyitási módja miatt nem alkalmas mindennapos alvásra.

Ágyneműtartós rekesszel azonban a legtöbb vendégágyas kanapé rendelkezik, így nemcsak a párnák, takarók helyezhetők el benne, de akár bármi más is, bedobozolva.

Konzervatívabb megjelenésű kanapét – amely időseknek is megfelelő, magasított háttámlával -, ugyanúgy választhatunk, mint egy legmodernebb kivitelezésű modellt, így egy hagyományos berendezésű szobába és egy igazán modern otthonba is tökéletesen illeszkedik majd.

Könnyedén választhatunk egy klasszikus, elegáns bőr kanapét is, amely a nappali dísze, ám éjszaka – hála az ágymechanikának -, kényelmesen elalhat rajta egy vagy több vendég.

A táskarugós modern vagy design kanapék, heverők ugyancsak bevethetők vendégágynak, de utóbbiak akár mindennapos alvásra is használhatók. Könnyen kinyithatók és ágyazhatók, ami nem egy hátrány…

Kárpitozott modellből számos változat van, de textilbőr felületű kanapéra is voksolhatunk, hiszen nem ágyként fogjuk használni, 1-2 éjszakára viszont megfelelő fekvőfelületet biztosít. Több modelleknél is megválaszthatjuk, milyen szövettel szeretnénk kérni – van, ahol a kanapé vázát és párnáit is kérhetjük más-más színben. Éljünk a lehetőségekkel!Kapcsolódó cikkek

Párna, takaró, matracvédő variációk

Párna, takaró, matracvédő variációk

Matrac és párna: ne csak minőségi, tartós is legyen!
Ágyak kárpitozva

Ágyak kárpitozva

Csend, rend, kényelem!
Ágykeretek: modern típusok

Ágykeretek: modern típusok

Modernben szeretnénk megpihenni?
Bőr ülőgarnitúra: nem álom!

Bőr ülőgarnitúra: nem álom!

Bőrben gondolkodva...
Lakberendezési stílusok

Lakberendezési stílusok

Lássuk mindet szépen sorban!