Lakberendezési Tippek

Lakberendezési tippek amik segítenek otthonosabbá tenni a lakásod!

 

Iroda

Egyre divatosabb és a manapság kiadott építési terveken is egyre többször megjelenik az otthonként elképzelt házba egy dolgozószoba, egy otthoni iroda is. Az ok, vagy okok nagyon egyszerűek: egyre többen visszük haza a munkánkat a munkahelyünkről, illetve dolgozunk teljesen otthonról, ki szükségből, ki azért mert így a legpraktikusabb, vagy a leggazdaságosabb.

Milyen irodabútort érdemes választani az otthoni dolgozószobába?

Legyen praktikus, legyen elég nagy az íróasztal és legyen benne elég polc is. Legyen cseresznye színű, legyenek tartósak az élek és később lehessen bővíteni is … így az irodabútornak is, mint otthonunk minden más bútorának is kemény feltételeknek kell megfelelnie.

Viszont, hogy a feltételeinket milyen fontossági sorrendben kezeljük és melyik általunk szabott követelmény esetében vagyunk hajlandóak kisebb – nagyobb kompromisszumokra, az nagyban befolyásolja, hogy valóban megfelelően fogjuk-e majd kiválasztani az új irodabútorunkat.

Irodabútor esetében talán előrébb sorolandó a használhatóság és a praktikusság, mint a kinézet és a dizájn. Persze ez utóbbi szempontokat sem lehet figyelmen kívül hagyni, mivel a hatékonyságunkat befolyásolja a megfelelő környezet is.

Irodabútor tervezés 3 lépésben

  1. Mérjük le, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre, amit az irodabútorunkkal be tudunk rendezni. Erről készítsünk egy ceruzás skiccet, amiből látja a helyiség formáját, méreteit és be vannak rajta jelölve az ablakok és ajtók, amik esetleg útba lehetnek az irodabútornak.
  2. Írjuk össze minden olyan elemét az irodabútornak, amire a munkánkhoz szükségünk lesz az előzőleg lemért méretek figyelembe vétele nélkül! Például sarok számítógépasztal, nagy polcos ajtós szekrény, zárható fiókos konténer, széles nyitott polc, stb.
  3. Ha ez előző két lépést megcsináltuk, akkor már tudjuk, hogy mire van szükségünk és mekkora helyünk van. Ezután kell összhangot teremteni a méretek, a szükséges irodabútor elemek és a kinézettel kapcsolatos elvárásaink között.

Az előzőleg készített skiccel a kezében már bátran és tudatosan körbe tud nézni az interneten az irodabútorok között és össze tudja állítani akár saját magának is új irodabútorát.Kapcsolódó cikkek

Asztalok falatozáshoz

Asztalok falatozáshoz

Mert nem mindegy, min eszünk egy jót…
Hely híján sarokétkezőt!

Hely híján sarokétkezőt!

Használjuk ki a sarkot!
A színek jelentése

A színek jelentése

Nem mindegy milyen színek vesznek körül!
Kanapé vendégággyal

Kanapé vendégággyal

A vendéget is legyen hová tenni!
Hasznos és szép: a tálalószekrény

Hasznos és szép: a tálalószekrény

Egy mutatós plusz a konyhába!